La Cala de Mijas

Idealiskt Läge

La Cala de Mijas är en charmig by vid stranden belägen i kommunen Mijas i provinsen Málaga, Andalusien.

Läget är idealiskt precis vid stranden, halvvägs mellan de större kuststäderna Fuengirola i öster och Marbella i väster, och enbart 25 minuters bilfärd från Malagas flygplats.

Översatt betyder La Cala de Mijas Mijas Bukt. Ursprungligen var den bara en enkel liten typisk andalusisk vitkalkad by beroende av jordbruket och hem för cirka trettio fiskarstugor uppradade vid strandkanten, ett par barer, en slaktare, livsmedelshandlare, ett litet kapell, en skola och inte mycket mer!

Fiskeby

Under årens lopp har La Cala de Mijas gradvis utvecklats till ett av de mest populära områdena längsmed kusten. Den har bibehållit mycket av dess ursprungliga spanska karaktär och traditioner och en attraktion i form av en vidsträckt blå flagg- strand, perfekt för simning och ett stort utbud av vattensporter.

Det finns fortfarande en färgrik samling av fiskebåtar förtöjda i sanden, en påminnelse om att La Cala fortfarande är hem för en arbetande befolkning såväl som en välkomnande plats för dess besökare med en variation av smarta nya restauranger, barer och butiker.

La Cala de Mijas kan ståta med kosmopolitiska invånare, med nationaliteter från hela världen som slagit sig samman med de vänliga spanska lokalinvånarna. Välj mellan churros och cafe i en traditionell spansk bar till fina maträtter i en av de trendiga nya strandklubbarna. Med en energisk atmosfär och centralt belägen i hjärtat av Costa del Sol är det den idealiska platsen för att kunna avnjuta det bästa av två världar, traditionell andalusisk och glamouren på Costa del Sol.

Bo vid stranden

Strandplazan, som domineras av dess historiska vakttorn, är en av de populäraste mötesplatserna med ett utbud av restauranger och små caféer, perfekt för att kunna avnjuta den spanska nöjespromenaden längsmed stranden och har även bra lekparker för barnen. Under året anordnar torget övriga aktiviteter, allt från musikfestivaler till små hantverksmarknader.

En strandpromenad sträcker sig längs udden och fortsätter 5, 5 km tills den når Marbellas kommungräns. Den erbjuder enkel åtkomst till en mängd matställen med de mest pittoreska utsikterna över kusten till såväl morgontidiga joggare som de som mer njuter av att strosa i solnedgången.

Efter några minuters bilfärd längsmed Mijas Costa kan du upptäcka mer vackra stränder på Costa del Sol, inkluderat de naturskyddade pinjeträdsdungarna och sanddynerna i Artola naturskyddsområde, den charmiga marinan vid Cabopino samt de glamourösa strandklubbarna i La Cabane och Nikki Beach.

Golfarnas Paradis och Aktiviteter i Mängder

Bara 5 minuters bilfärd inåt land tar dig till La Cala Golf rekreationsort, det största golfkomplexet på kusten, med tre mästerskapsgolfbanor mot en bakgrund av hänförande naturscenerier för att utmana alla sorters golfare. Rekreationsorten ståtar med utmärkta anläggningar, hotell, klubbhus, restaurang och spa på platsen. Fler golfbanor som kan nås inom en kort bilfärd inkluderar El Chaparal, Santana Golf, Miraflores Golf, Cabopino Golf och många fler att utforska i det perfekta golfklimatet inom det berömda “Costa del Golf”.

5 minuters bilfärd till Fuengirola med dess stora shoppingcenter med nöjescenter och biograf, gamla stan, strandpromenad och vattenpark.

10 minuters bilfärd till den pittoreska vita byn Mijas och en hänförande omgivande landsbygd som erbjuder en mängd utomhusaktiviteter såsom fotvandring, hästridning och terrängcykling.