La Cala de Mijas

Ideell beliggenhet

La Cala de Mijas er en sjarmerende kystlandsby som ligger i Mijas kommune i provinsen Málaga, Andalusia.

Den ligger rett ved stranden, midt mellom de større kystbyene Fuengirola i øst, og Marbella i vest, og bare 25 minutters kjøring fra Malaga flyplass.

Oversatt, La Cala de Mijas betyr Mijas Bukt. Opprinnelige var den bare en liten typisk andalusisk hvitkalket landsby avhengige av jordbruk og hjem til ca. tretti rorbuer langs stranden, et par barer, en slakter, dagligvarebutikk, et lite kapell, en skole og lite annet!

Fiskevær

I løpet av årene har La Cala de Mijas gradvis utviklet seg til en av de mest populære områdene langs kysten. Beholdt mye av sin opprinnelige spanske karakter og tradisjoner, med tiltrekkende vidstrakte strender med Blått Flagg merking, perfekt for bading og en rekke vannsporter.

Det er fortsatt en fargerik samling av fiskebåter fortøyd oppe på sanden, en påminnelse om at La Cala fortsatt er hjem for en yrkesaktiv befolkning, samt et innbydende sted for sine besøkende med en rekke smarte nye restauranter, barer og butikker.

La Cala de Mijas kan skryte av en kosmopolitisk befolkning, hvor nasjonaliteter fra hele verden slår seg sammen med den vennlige spanske lokalbefolkningen. Velg mellom alt fra churros og kaffe i en tradisjonell spansk bar til fine restauranter i en av de trendy nye strandklubbene. En summende atmosfære og sentral beliggenhet i hjertet av Costa del Sol gjør det til det ideelle stedet for å nyte det beste av begge verdener, tradisjonelle Andalusia og glamour i Costa del Sol.

Strandlivet

Dette strand torget, dominert av dets historiske vakttårn, er en av favorittmøteplassene med et utvalg av restauranter og små kafeer, ideelt for å nyte den spanske Paseo, spaserturen, langs strandpromenaden som inkluderer store barneparker. I løpet av året arrangereres det flere aktiviteter på torget, fra musikkfestivaler til små håndverksmarkeder.

En strandpromenade går langs bukten og fortsetter i en strekning på 5.5km til den møter grensen til kommunen Marbella. Fra joggere tidlig om morgen, til de som liker en mer buktende spasertur i solnedgangen på kveldstid, tilbys en enkel tilgang til en rekke spisesteder med den mest pittoreske utsikten over kysten.

Noen få minutters kjøring langs Mijas Costa kan du utforske flere vakre strender i Costa del Sol, inkludert de vernede furuskogene og sanddynene til Artola naturreservat, den sjarmerende havnen i Cabopino og de glamorøse strandklubbene til La Cabane og Nikki Beach.

Golferes paradis og aktiviteter i massevis

Kun 5 minutters kjøretur innover tar deg til La Cala Golf, det største golfanlegget på kysten, med tre golfbaner, liggende i et bakteppe av en vakker natur, for å utfordre alle nivåer av golfspiller. Anlegget har gode fasiliteter, hotell, klubbhus, restaurant og spa på stedet.

Ytterligere golfbaner innenfor en kort kjøretur inkluderer El Chaparal, Santana Golf, Miraflores Golf, Cabopino Golf og mange flere å utforske i det ideelle golf klimaet langs den berømte “Costa del Golf”.

5 minutters kjøring til Fuengirola med sitt stort kjøpesenter med underholdningssenter og kino, gamlebyen, strandpromenaden og badeland.
10 minutters kjøring til den pittoreske hvite landsbyen Mijas og det fantastiske landskapet som tilbyr et utvalg av utendørs aktiviteter som fotturer, ridning og terrengsykling.